Pedro Pascal kimdir?

Amerikalı başarılı oyuncu Pedro Pascal Game of Thrones dizisinin 4. sezonundaki Oberyn Martell ve Narcos dizisindeki Javier Peña rolleri ile hafızalara kazındı.  The Last of Us dizisinde Joel Miller karakteri ile de büyük beğeni topladı.  Pedro Pascal hakkında merak edilenleri bir araya getirdik...

Pedro Pascal kimdir?

Jose Pedro Balmaceda Pascal veya bilinen adıyla Pedro Pascal (d. 2 Nisan 1975), Şili asıllı Amerikalı oyuncudur.  

José Pedro Balmaceda Pascal, çocuk psikoloğu Verónica Pascal Ureta ve doğum kliniğinde doktorluk yapan José Balmaceda Riera'nın oğlu olarak 2 Nisan 1975'te Şili'nin başkenti Santiago'da dünyaya geldi. Javiera adında bir ablası, Nicolás adında küçük bir erkek kardeşi ve Lux adında küçük bir kız kardeşi vardır.

İlk yıllarında profesyonel yüzme ile uğraşsa da, daha sonraları oyuncu olmaya karar veren Pascal, New York Üniversitesi'e başladı. Hem Balmaceda adının amerikalılar tarafından zor teleffuzu hem de 1999 yılında intihar eden annesinin  anısına onun soyadı olan Pascal'ı kullanmaya başladı.

Pascal, hem İngilizce hem de İspanyolca bilmektedir.  

Pedro Pascal hangi dizi ve filmlerde oynadı? 

Game Of Thrones adlı dizide Oberyn Martell'i, Netflix yapımı Narcos dizisinde Javier Peña, Disney+ dizisi The Mandalorian'da Mandalorian (Din Djarin)'ı ve bir oyun uyarlaması olan, HBO dizisi The Last of Us'ta ise Joel karakterini canlandırdı.

Pascal ayrıca televizyon dizileri dışında, Kader Ajanları (2011), Çin Seddi (2016), Kingsman: Altın Çember (2017), The Equalizer 2 (2018), Triple Frontier (2019), Wonder Woman 1984 (2020), Yetenekli Bay Cage (2022) filmlerinde de rol aldı.

2015 yılında şarkıcı Sia'nın Fire Meet Gasoline adlı şarkısının klibinde, Heidi Klum ile birlikte rol aldı.

Pedro Pascal filmografi

Instagram'da Pedro Pascal 

Pedro Pascal'ın Instagram hesabında 8,3 milyon takipçisi bulunuyor.