Kiraz reçeli nasıl yapılır? Adım adım kiraz reçeli tarifi

Yazın gelmesi ile birlikte kiraz reçeli en çok aranan reçel tarifleri arasında yer almaya başladı. Hazır kiraz mevsimiyken bu reçeli mutlaka denemelisiniz. Püf noktaları ile birlikte adım adım kiraz reçeli tarifi Lezzet mutfak şefi Başak Öngel'den geliyor...

Reçeller kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Yaz aylarına girdiğimiz bu zamanlarda tezgahları süsleyen mevsim meyvelerle tadına doyamayacağınız reçeller yapabilirsiniz. Kiraz reçeli yapımı  şu günlerde en çok araştırılan tarifler arasına girdi. Kirazın faydalarından yaz, kış faydalanmak için reçelini yapıp kışın soğuk günlerinde de tüketebilirsiniz. Püf noktaları ile birlikte adım adım kiraz reçeli tarifi Lezzet mutfak şefi Başak Öngel'den geliyor... (Bu tarifin ardından Gül reçeli tarifine de göz atabilirsiniz)

10 kişilik
25 dakika
45 dakika
50 kalori

Kiraz Reçeli Tarifi için Malzemeler

  • 500 gr şeker
  • 1 adet limon suyu
1 Kirazlar yıkanır ve çekirdekleri ayıklanır.
2 Kiraz çekirdeklerini pipet ya da kürdan yardımı ile ayıklayabilirsiniz.
3 Ardından kiraz ve şeker tencereye alınır.
4 6-12 saat tencerede bekletilir. Ardından pişirmeye başlanır.
5 Kıvam aldıktan sonra limon suyu ekleyerek altını kapatın.
6 Kavanozlara koyarak bekletin. Afiyet olsun.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil