Kıymalı börek

Malzemeler
Hamuru için:
4-5 su bardağı un
1 yumurta
İç malzeme için:
300 gr yağsız kıyma
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Hamuru açmak için 200 gr eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı

Hazırlanışı: 
Un, yumurta, su, ve yoğurtla yumuşak bir hamur yapın. 10 dakika dinlendirin. Oklavayla açıp dörde katlayın ve 20 dakika daha dinlendirin. Bu işlemi tam dört kere daha yapın. Sonuncusunda hamuru 12 bezeye ayırın ve üzerini kapatıp on dakika daha bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla az sıvı yağ ekleyerek kavurun, tuzunu ve karabiberini
serpip karıştırın. Bu arada her bir bezeyi oklava ile yarım santim kalınlığında açıp yağladığınız fırın tepsisine aralarına yağlı karışımı sürerek üst üste altı kat yapın. Kıymalı harç koyup, üzerine diğer altı bezeyi de açarak aynı şekilde yayın. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil