Kızarmış muz

Bu nefis tatlıyı evde kolayca hazırlayabilirsiniz!

Muzu kızartıp üzerine bal gezdirerek pratik ve lezzetli bu tatlıyı kolayca hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

2 muz
Hamuru için
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
Kızartmak için
2 su bardağı Ayçiçek yağı
Üzeri için
Bal
Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Hamuru için un, kabartma tozu ve vanilyayı bir karıştırma kabında harmanlayın. Su ve sütü ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. 4 cm kalınlığında dilimlediğiniz muzları önce nişastaya sonra sütlü karışıma batırın ve kızgın yağda kızartın. Kızaran muzları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirdikten sonra bir servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirip Hindistan cevizi serpin. Sıcak servis yapın.


Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil