Kızılcık reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında kızılcık reçeli tarifi ve yapım aşamaları

Bol miktarda C vitamini içeren kızılcık reçeli, Türk mutfağında sevilerek tüketilen reçeller arasında bulunuyor. Peki Kızılcık reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında kızılcık reçeli tarifimizle karşınızdayız. İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz kızılcık reçeli tarifi...

12 kişilik
15 dakika
35 dakika
250 kalori

Kızılcık Reçeli için Malzemeler

  • 2 kg kızılcık
  • 1-2 adet limon tuzu
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 buçuk kg şeker
1 Kızılcıklar yıkanır, temizlenir.
2 Tencere içerisine alınan kızılcığın üzerine şeker eklenir ve bir gece boyunca bekletilir.
3 Ertesi gün limon tuzu dışında olan malzemeler eklenerek pişirilir.
4 Kızılcıklar yumuşadığında, reçel kıvamına geldiğinde limon tuzu ilave edilir.
5 Kavanozda muhafaza edilir.
6 Soğuduktan sonra servis edilir.
Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi