Kozalak şurubu tarifi nasıl yapılır?

Faydaları saymakla bitmeyen kozalak şurubu evde kolayca yapabilirsiniz. Bağışıklık sistemini güçlendiren kozalak şurubu tarifinde çam kozalak kullanılır. Peki kozalak şurubu nasıl yapılır? İşte kozalak şurubu tarifi için tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...

12 kişilik
15 dakika
240 dakika
200 kalori

Kozalak şurubu tarifi için gerekli malzemeler

  • 20-25 adet çam kozalağı
  • Su
  • 2 su bardağı şeker
1 Bir tencereye bol su koyun ve çam kozalaklarını içerisine ekleyin.
2 1 gece kadar bekletin.
3 Ertesi gün suyu dökün ve temiz 1 litre su ekleyin, kaynatın.
4 Yaklaşık 3-4 saat kaynatın. Ardından şeker ekleyerek kaynatmaya devam edin.
5 Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı