Kozalak şurubu tarifi nasıl yapılır?

Faydaları saymakla bitmeyen kozalak şurubu evde kolayca yapabilirsiniz. Bağışıklık sistemini güçlendiren kozalak şurubu tarifinde çam kozalak kullanılır. Peki kozalak şurubu nasıl yapılır? İşte kozalak şurubu tarifi için tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...

12 kişilik
15 dakika
240 dakika
200 kalori

Kozalak şurubu tarifi için gerekli malzemeler

  • 20-25 adet çam kozalağı
  • Su
  • 2 su bardağı şeker
1 Bir tencereye bol su koyun ve çam kozalaklarını içerisine ekleyin.
2 1 gece kadar bekletin.
3 Ertesi gün suyu dökün ve temiz 1 litre su ekleyin, kaynatın.
4 Yaklaşık 3-4 saat kaynatın. Ardından şeker ekleyerek kaynatmaya devam edin.
5 Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil