Kurşun aşı

Malzemeler
2 çay bardağı yeşil mercimek
2 çay bardağı nohut
1,5 su bardağı köftelik bulgur
6-8 su bardağı su
Pul biber
1 çay bardağı un
1 büyük soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
200 gr koyun kıyması
2 yemek kaşığı domates salçası
Nane
1,5 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Akşamdan ıslattığınız mercimeği ateşe koyun. Haşlanmış nohut konservesinden gereken miktarda nohudu alın, süzün. Kalanını dondurun. Bulguru 1 su bardağı sıcak suyla ıslatın, kabarmaya bırakın. Haşlanmış mercimek ve nohutları bir araya getirin, 6 su bardağı sıcak su ekleyin. Birlikte bir taşım kaynatın. Altını kısın, tıkırdamaya bırakın. Kabaran bulgura tuzunu, biberini ekleyin. Yoğurun. Sonlara doğru biraz un da katabilirsiniz. Fındık büyüklüğünde köfteler oluşturun. Bulgur köftelerini mercimek-nohut suyuna yavaşça katın. Pişmeye bırakın. Bu arada soğanı pirinç büyüklüğünde kıyın, uygun bir tavada erittiğiniz tereyağında pişirin, kıymayı ekleyin. Rengi dönünceye kadar, 4-5 dakika kavurun, salçayı katın. Bulgur köftelerinin piştiği karışıma, kıymayı da ekleyin. Karıştırın, bir taşım kaynatın. Naneyle servis yapın.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil