Kuşkonmazlı tavuk

Bahara layık bir lezzet.

Malzemeler:
• 6 dal limon kekiği, yaprakları ayıklanmış
• 6 yemek kaşığı zeytinyağı
• 4 tavuk bonfile, her biri 140 gr
• 700 gr yeşil kuşkonmaz
• Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Marine için; 4 limon, ikisinin kabukları, ikisinin suyu
Süslemek için; kekik
Hazırlanışı:
Limon kabuğu rendesini, bir limonun suyunu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve kekik ile karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuk bonfilelerin üzerine sürün ve bir saat bekletin. Tuzlu kaynamış suda kuşkonmazları yaklaşık 15 dakika pişirin. Bu esnada, tavukları sostan çıkarın. Tuz ile çeşnilendirip kızgın tavaya yerleştirin. Her iki tarafını yaklaşık 5-6 dakika ızgara edin. İ kiye kestiğiniz limonları tavaya yüzüstü koyun ve tavukların yanında 3-4 dakika kızartın. 2 yemek kaşığı limon suyu ile kalan zeytinyağını karıştırarak bir sos hazırlayın. K uşkonmazları tabaklara bölüştürün ve bu sosu üzerlerinde gezdirin. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ile çeşnilendirin. Üzerlerine tavuk bonfileleri yerleştirin. Izgara limonlar ve kekik ile süsleyerek servis edin.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil