Kuymak (mıhlama) tarifi nasıl yapılır? Adım adım kuymak yapılışı....

Kahvaltı sofrası için kuymak yapmaya ne dersiniz? Tadıyla damaklarda iz bırakan kuymağı evde kolayca denemek ister misiniz? O zaman sizler için mükemmel bir kuymak tarifiyle geldik. İşte kuymak tarifi için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

4 kişilik
10 dakika
15 dakika
450 kalori

Kuymak için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı kolot peyniri
  • 2 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
1 Mısır ununu tavaya alarak kavurun.
2 Üzerine su ekleyin, ardından peynirleri ekleyerek eritin.
3 Ayrı bir tavada tereyağını kızdırın ve kuymağın üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Trabzon İlk Kültür ve Turizm Müdürlüğü ise şu tarifi paylaşıyor: Tereyağı tencereye konur. Yağ eridikten sonra mısır unu dökülerek, tereyağı ile kavurulur. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak su ilave ederek suyla bir miktar pişmesin sağlanır. Katılaşmaya başlayınca peynir ilave edilerek, 5 dakika peynir ile pişmesi, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışması sağlanır. Peynir tuzlu ise tuz ilave edilmemesi gereklidir.. Piştikten sonra sıcak servis yapılır.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil