Kuzu but

Kuzu but tarifi

Malzemeler:
1 bütün kemiksiz kuzu but
2 yemek kaşığı tereyağı
1 bütün sarımsak
2-3 dal biberiye
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı et suyu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Kuzu budun üzerine çizikler atın. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovalayın. Kuzu budun sığacağı bir fırın kabına, biberiyeleri dal halinde ve sarımsağı bir baş olarak koyup et suyunu ilave edin. Fırın kabınızın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2.5 saat pişirin. Kuzu etini sebzelerin üzerine yerleştirin. Çıkartmaya yakın folyoyu kaldırın. Tereyağını salça ile karıştırıp etin her yerine sürün. Fırında üzeri açık bir şekilde 15-20 dakika daha pişirip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil