Kuzu etli patlıcan

Akşama ne pişirsem?

Malzemeler
500 gr kuzu but eti
2 patlıcan
2 domates
2 soğan
1 çarliston biber
15 gr tereyağı
 Yarım limonun suyu
 1 çay bardağı ayçiçek yağı
 Tuz
 Karabiber
Kırmızı toz biber

Hazırlanışı:  
Patlıcanları alacalı soyarak iri parçalar şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Tereyağını tencerede eritin. Soğanları küp şeklinde doğrayın. İri halkalar şeklinde kestiğiniz biberlerle birlikte tencereye ilave ederek soteleyin. İri parçalar şeklinde kesilmiş kuzu etini ekleyin ve etler bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Küp doğranmış domatesleri, limon suyunu ve baharatları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 40 dakika pişirin. Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın. Ayçiçek yağını tavada kızdırın ve patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün. Kızarttığınız patlıcanları tencereye ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil