Lalezar

Malzemeler
5 patates
60 ml zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 salçalık kırmızıbiber
2 sivri biber
 Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yarım çay bardağı limon suyu
 1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Püre şeklinde ezerek sirke, zeytinyağı, karabiber, tuz ve limon suyunu ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayın. Kıyılmış maydanoza bulayın ve ortasına parmağınızla bastırarak çukur yapın. Yuvarlakları servis tabağına dizin. İnce doğranmış yeşil ve kırmızıbiberi patates toplarının çukurlarına doldurup servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.

Utangaç mı ilgisiz mi? Utangaç bir erkeği anlamanın 24 yolu Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Kader matrisi numaraları ne anlatır? Uyumluluğa nasıl bakılır? IMDb’nin zirvesindeki 30 efsane yabancı dizi Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon Leyla'nın takılarını bulduk!