Levrek bowl

Yağ-limon sos ile marine edilmiş nefis lezzet levrek bowl tarifi

Malzemeler:
160 g levrek
90 g Akdeniz yeşillikleri
100 g bulgur
15 g kırmızı kapya biber
15 g sarı kapya biber
1 tutam taze kişniş
1 tutam taze fesleğen
1 adet avokado
100 g kiraz domates
30 g yağ-limon sos

Hazırlanışı:
Levrek ızgarada önlü arkalı pişirilir. Akdeniz yeşillikleri yıkanır, kurutulur ve yağ-limon sos ile soslanır. Haşlanan bulgurlar kırmızı ve sarı biberlerle karıştırılıp yağ-limon sos ile soslanır. Taze kişniş ve fesleğen ince ince dilimlenir. Avokado kesilir ve soslanır. Kiraz domatesler dörde bölünüp, aynı şekilde soslanır. Hazırlanan tüm malzeme tabağa yerleştirilir.

Yağ-limon sos
30 g hardal
120 ml limon suyu
1 tutam taze fesleğen
1 diş sarımsak
Tuz
1 çay kaşığı şeker
40 g elma sirkesi
400 ml zeytinyağı

Zeytinyağı hariç bütün malzeme mutfak robotunda çekilerek, pürüzsüz kıvama getirilir. Ardında zeytinyağı azar azar eklenip, sos bağlanır.

* Formsante dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil