Limon kreması tarifi nasıl yapılır?

Limon, buluştuğu her tarifte aromasıyla dikkat çeker. Daha çok tatlı eşlikçisi nefis mi nefis limon kreması tarifi Şef Bahar yılmazdan geliyor.

Derleyen: Selen Tanyeri
Tarifler: Bahar Yılmaz
Fotoğraflar: Hande Göksan/Eatdrinkshoot Stüdyo

2 kişilik
15 dakika
20 dakika
440 kalori

Limon kreması için malzemeler

  • 80 ml taze limon suyu
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 90 g tuzsuz tereyağı (soğuk)
  • 80 g toz şeker
  • 5 ml vanilya özütü
  • 2 adet limon zest (kabuk rendesi)
1 İlk olarak tereyağı ve şekerin yarısı ile limon zesti, bir sos tenceresine alıp şeker ve tereyağ tamamen eriyene kadar karıştırın. Yumurta sarıları ve şekerin kalan yarısını ayrı bir kasede çırpın ve erittiğiniz tereyağlı şekeri süzüp, azar azar üzerine ilave ederek karıştırın.
2 Sosu, komple bir sos tenceresine aktarın ve orta ateşte marmelat kıvamı alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alan karışımı, ocaktan alıp kalan soğuk tereyağını ve vanilya özütünü ekleyip elde çırpma işlemiyle homojen hale getirin.
3 Üzerine temas edecek şekilde streç film ile kapatıp oda sıcaklığına geldiğinde minimum bir gece dinlendirip ardından kullanabilirsiniz.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil