Lor tatlısı

Malzemeler
Yarım paket kabartma tozu
250 gr lor peyniri
2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı limon suyu
File badem
Şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su

Hazırlanışı:
Lor peynirini ufalayın. Geniş bir kapta yumurtalar, un, irmik, limon suyu ve kabartma tozunu ilave edip iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Şeker ve suyu kaynatıp soğuyan tatlının üzerine sıcak olarak gezdirin. Şerbetini iyice çekince üzerine file badem serpip servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil