Magnolia nasıl tarifi yapılır? Ev yapımı magnolia tarifi ve püf noktaları

Magnolia hem lezzetli hem de hafif tatlılar arasında yerini alıyor. Magnolianın yapılışı bir o kadar da kolay! Peki magnolia tarifi nasıl yapılır? İşte tüm gerekli malzemeler ve püf noktalarıyla magnolia tarifi…

Magnolia Tatlısının Sunumu


Magnolia sunumu için cam kavanozlar ya da kuplar tercih edebilirsiniz. Dondurmalıkla da servis yapabilirsiniz. Migros Sanal Market’ten sizin için bulduğumuz dondurmalıkla şık bir sunum yapabilirsiniz. Magnolia tatlısında görsellik önemlidir. Meyvelerin muhallebinin arasında kalması görünmemesine sebep olur. Bu yüzden meyveleri kup, kavanoz ya da dondurmalığınızın dışardan görünen yüzeyine yaslayarak dizmenizi öneririz. Böylece estetik bir görüntü yakalarsınız. Üzerine fındık ya da rulokat gofret koyarsanız daha iddialı bir sunum elde edersiniz.

Magnolia Tatlısının Püf Noktası

Magnolia yaparken dikkat etmeniz gereken ilk nokta, muhallebi kıvamıdır. Muhallebi kıvamı için kısık ateşte pişirmek en önemli etkendir. İkincisi faktör ise tel bir çırpıcı kullanmak. Muhallebi karışımı kısık ateşte pişerken devamlı karıştırarak karışımının topaklanması engellenmelidir. Bu yüzden muhallebi kıvam alana kadar ocağın başından ayrılmayın. Böylece muhallebiniz istenilen akışkan kıvamda olur.

7 kişilik
20 dakika
20 dakika
250 kalori

Magnolia tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2/3 su bardağı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 gr vanilin
  • 50 gr tereyağı
  • 300 gr krema
  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 50 gr bebek bisküvisi
  • Mevsim meyveleri
1 Süt ve vanilin bir tencere içerisinde kaynamaya bırakılır.
2 Ayrı bir kapta yumurta sarısı, un, nişasta ve şeker bir kapta karıştırılır.
3 Sıcak sütten kepçe yardımı ile yavaş yavaş dökerek karıştırılır.
4 Karışım yavaş yavaş bir araya geldikten sonra ocağa alınır ve kıvam alana kadar pişirilir.
5 Sıcakken içerisine tereyağı eklenerek eriyene kadar karıştırılır.
6 Farklı bir kaba alarak soğuyana kadar bekletilir.
7 Soğuduktan sonra içerisine çiğ krema dökülerek çırpılır.
8 Meyveler kesilir.
9 Bisküviler toz haline getirilir.
10 Servis tabaklarının dibine bisküvi koyulur, meyveler dizilir muhallebi koyulur. Üzerine tekrar bisküvi koyularak sunulur.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil