Mandalina reçeli

Mandalina reçeli tarifi...

Malzemeler
1 kg mandalina
1.5 kg toz şeker
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
Küçük boydaki mandalinaların kabuklarını hafifçe kazıyın. Sonra büyük bir tencereye alın. üzerine soğuk su ekleyin ve 2 gün bekletin. 2 gün sonra suyu dökün ve tencereye yeniden su doldurup tencereyi ocağa alın. Mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlayın ve kaynar suyu döküp tencereye tekrar soğuk su ekleyin ve 6 saat bekletin. Bekledikten sonra mandalinaları enine keserek çekirdeklerini ayıklayın. Su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte 10 dakika kaynatın. Mandalinaları ekleyin. Şerbet koyulaşınca içine limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Sıcakken kavanozlara doldurun. Kapağını sıkıca kapatın. Ters çevirip soğumaya bırakın. Serin bir yerde bekletin.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil