Mandalinalı yumuşak kek

Beş çayınız için 'Mandalinalı Kek' tarifi...

Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
1 mandalina suyu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 mandalina
Üzeri için
Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Yumurta ve toz şekeri bir kaba alıp mikser yardımıyla çırpın. Ayçiçek yağını ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Mandalina suyunu karışıma ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tüm malzeme özdeşleşinceye kadar spatula yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serili kek kalıbına dökün. Diğer mandalinayı dilimleyip kekin üzerine dizerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.

* Tarif Lezzet dergisinden alınmıştır.


PORTAKALLI KEK TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil