Mantar burger tarifi nasıl yapılır?

Mantarın en cezbedici hali... Sizi 2016 yılına götürüyoruz. Yaklaşık 6 yıl önce Elele'de mantar burger tarifi yer almıştı. İşte Elele arşivinden Elif Edes Tapan'ın hazırladığı mantar burger tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

4 kişilik
30 dakika
20 dakika
165 kalori

Mantar burger için malzemeler;

  • 150 gr mantar
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan
  • 1 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 100 gr galeta unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1-2 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 10-15 adet arpacık soğanı
  • 1 adet domates
  • yeşillik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Ufak hamburgere uygun ekmek
1 Mantarları doğrayın, zeytinyağı ile sularını bırakıp tamamen çekene kadar soteleyin.
2 Kabağı rendeleyin, soğanı da doğrayarak birlikte robotta çekin.
3 Mantarı, maydanozu, galetayı, unu, tuzu, biberi ilave edin. Sulu görünürse galeta unu ilave edebilirsiniz.
4 Harcı unlayarak istediğiniz büyüklükte köfte haline getirin. 1 saat buzdolabında veya daha kısa süre buzlukta bekletin.
5 Yeterince soğuyup kıvamı koyulaşınca az zeytinyağı koyduğunuz tavada 8-10 dakika ızgara yapın.
6 Arpacık soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın, tereyağında hafif karamelize olana kadar soteleyin.
7 Mantar burgeri tercih ettiğiniz ekmek çeşidi ile yeşillik, domates ve arpacık soğan ile servis yapın.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil