Mantar nasıl temizlenir? Nasıl doğranır? Mantar temizleme tüyoları

Mantar nasıl temizlenir? Nasıl doğranır? Bu makalede bir video eşliğinde bu soruların yanıtlarına bakıyoruz. Lezzet mutfak şefi Başak Öngel, mantarın suyla temizlenmesinin çok önerilmediğini söylüyor.

Mantarlar birçok farklı şekil, boyut ve renktedir. Zehirli olmayanlar oldukça lezzetli ve sağlıklıdır. Mantarlar uzun yıllardır bir çok kültürün mutfağında kullanılır çünkü sodyum veya yağ olmadan ekstra lezzet katmanızı sağlar. Ancak zehirli mantarları vahşi doğada tespit etmek zor olabilir, bu nedenle mantarı her zaman güvenilir bir yerden almanız gerekir.

Mantarlar yağsız, düşük sodyumlu, düşük kalorili ve kolesterolsüzdür. Bu özelliklerinin yanı sıra lif, vitamin ve minerallerle doludurlar. Besin faydaları mantarın türüne göre değişir.  Peki, antioksidan özelliği olan mantar nasıl temizlenir, nasıl doğranır?

MANTAR NASIL TEMİZLENİR, NASIL DOĞRANIR?

Lezzet mutfak şefi Başak Öngel, "Mantarın suyla temizlenmesi çok önerilmez çünkü çok hızlı su çeker bu da lezzet kaybına yol açar". Öngel, mantar nasıl temizlenir sorusunu aşağıdaki videoda şöyle anlatıyor: 

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil