Mantar suyunda börülce, havuç ve lahana

Malzemeler
2 su bardağı kuru börülce
250 gr. mantar
2 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük kuru soğan, doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş
1 yemek kaşığı taze zencefil, rendelenmiş
1 tablet tavuk bulyon
4 havuç, soyulmuş ve doğranmış
1 büyük ya da 2 küçük lahana, dilimlenmiş
2 çay kaşığı soya sosu
Tuz, karabiber
Kişniş, servis için

Yapılışı:
Börülceleri su dolu bir kabın içine koyun ve 45 dakika bekletin. Mantarların bir kısmını ince ince doğrayın. Tavada tereyağını eritin. Doğradığınız mantarları, soğanı, sarımsağı ve zencefili tavaya ekleyip beş dakika kavurun. Daha sonra tavuk bulyonu, kalan tüm mantarları ve süzdüğünüz börülceyi de ekleyerek 30 dakika kadar pişirin. Havuçları da ilave edip 15 dakika daha kaynatın. Lahanayı ilave edin ve 20 dakika daha kaynatmaya devam edin. Son olarak soya sosunu ekleyin ve kişnişle süsleyerek sıcak servis edin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil