Mercimekli kuzu pirzola

Akşam yemeği için çok lezzetli bir tarif...

Malzemeler
4 orta boy kuzu pirzola
2 yemek kaşığı kek unu
1 büyük soğan
2.5 su bardağı et ya da mantar suyu
250 gr. karışık sebze
2 su bardağı yeşil mercimek
2 yemek kaşığı domates püresi

Hazırlanışı:
Pirzolaları una bulayın. Zeytinyağının yarısını bir tencerede yüksek ateşte kızdırın. Pirzolaları kızarana kadar pişirin, ateşi kapatın ve pirzolaları ayrı bir kaba alıp bekletin. Soğanları ince ince dilimleyin ve pirzolalardan kalan yağda renkleri dönene kadar kavurun. Pirzolaları soğanların olduğu tavaya alın. Et ya da mantar suyunu ekleyip, kaynamaya bırakın. Karıştırdıktan sonra ocağı kısın ve beş dakika daha kaynatın. Sebzeleri dilimleyin, pirzolaların yanında 20 dakika pişirin. Mercimeği yıkayıp süzdükten sonra domates püresiyle birlikte sebzelerin yanına ekleyin. Beş dakika daha pişirin. Kuskus ya da bulgur pilavıyla  servis edebilirsiniz. 

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil