Pırasanın faydaları

Potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor minerallerinden zengin olan pırasada B grubu vitaminler ve A vitamini de bol miktarda bulunuyor.

Sindirim sistemi, mide ve bağırsak rahatsızlıkları üzerinde olumlu etkisi olan pırasa, deri hastalıklarına ve damar sertliğine de iyi geliyor. Bağırsakları yumuşatıcı etkisi ile hemoroit hastalarını rahatlatan pırasa, çorba olarak tüketilirse sindirim sistemine daha faydalı oluyor. İdrar söktürücü etkisi de bulunan bu sebze, anne sütünü de artırıyor.  

Nasıl tüketeceğiz?

Pırasanın çok küçük parçalara ayrılmaması ve doğranırken mutfak robotu kullanılmaması gerekiyor. Pişirildikten sonra hemen tüketilmesi önerilen pırasanın kıyma ile desteklenmesi, tek tabakta birçok vitamin ve minerali buluşturma şansı veriyor.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil