Milföy tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Taze taze fırından çıkan koku ve bir o kadar da hafif bir tatlı. İşte milföy tarifi! Bu mükemmel lezzetli tatlıyı denemeye ne dersiniz? Milföy tatlısı nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemelerle milföy tatlısını adım adım yazdık...

1 kişilik
20 dakika
25 dakika
100 kalori

Milföy tatlısı tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 yaprak milföy
  • Mevsim meyvesi
  • Pudra şekeri

Krema için

  • 125 ml süt
  • ½ paket vanilin
  • 20 g yumurta sarısı
  • 30 g şeker
  • 10 g un
  • 5 g nişasta
  • 20 g tereyağı
1 Süt ve vanilin kaynatılır.
2 Un, nişasta, yumurta sarısı ve şeker bir kapta karıştırılır.
3 Sütlü karışım yavaşça hazırlanan karışıma dökülür ardından hepsi birlikte ocağa alınarak kıvam alana kadar pişirilir.
4 Kıvam alan muhallebiye tereyağı eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
5 Hazır satılan yaprak milföyden 4 parça kesilir.
6 200 derece fırında üzerinde başka bir tepsi ile kabarmadan 15 dakika pişirilir.
7 Milföylerin arasına krema sıkılarak birleştirilir.
8 Pudra şekeri serperek servis edilir.

PÜF NOKTASI

İsteğe göre arasına meyve koyulabilir.Farklı meyvelerle de zenginleştirebilirsiniz.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil