Milyarcamızdan bazıları: 7 ilham veren güçlü kadın

‘Güç’ kavramını sadece kendine hak gören düşüncelere inat gücünü, kendi gibi olma cesaretinden alan, gerçekleştirdikleri ve temsil ettikleriyle ilham veren kadınları hepimiz tanıyoruz. Milyarlarcamızdan bazılarını ise yeniden hatırlıyoruz.

WONDER WOMAN
Çizgi roman sayfalarında hayat bulan, 1941 yılında tanıştığımız süper kahramanımız Diana of Themyscira, bilinen adıyla Wonder Woman, döneminin kadınlara atfedilen normlarına karşı çıkan, güçlü (gerçekten!), cesur ve özgür bir karakter. ‘Güçlü kadın’ fikrini genetiğinde bulunduran kahraman, aynı zamanda özel güçlerinde mitolojik esintiler taşıyor. Afrodit, Athena, Artemis ve daha fazlasının güçlerinin bir araya geldiği bu yetenek paketiyle tanışmayı ise pek istemezsiniz… Tamamen ‘süper’ güçlere sahip Wonder Woman, adeta birden fazla yeteneğiyle yenilmez bir imaja sahip. Güçlerinin yanı sıra hayranlık uyandıran karizması ve görünümüyle de kalbimizin en özel köşesinde. O, muhtemelen aramızda bir yerde ve kesinlikle ruhumuzun derinlerinde.

Hazırlayan: Baran Alışkan

Lynda Carter, Wonder Woman (1975-1979) televizyon dizisinden.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil