Modaya dair her şey

Moda dünyasında neler oluyor? Markalardan haberler, öne çıkan ünlü isimler ve yeni moda trendleri…

Yazı: Simay Engür

Entelektüel kime denir?
Önümüzdeki Met Gala’yı dört gözle beklesek de, bu kez anlamak o kadar da kolay olmayacak. Neden mi? Metropolitan Müzesi’nin küratörü Andrew Bolton’un açıklamasına göre bu yılki tema Yazar Susan Sontag’ın Camp Üzerine Notlar kitabının derinliklerine sızıyor. Kadın-erkek arasındaki çizgiyi silikleştiren ve ‘rol yapan varlıklar’ı anlama savaşı veren kitabın kıyafetlerle dansını yorumlamadan önce, kitabı okumakta yarar var. Camp: Notes on Fashion temasıyla yola çıkan 2019 Met Gala’nın ev sahipleriyse Lady Gaga, Harry Styles ve Serena Williams.


2018 Met Gala’nın en çok konuşulan ismi, Maison Margiela tasarımı elbisesiyle RIhanna olmuştu!


Lady Gaga

Karalama defteri
Moschino’nun Milano’da gerçekleştirdiği 2019 İlkbahar koleksiyonunda başrol ‘scribble’ yani karalama motiflerinin oldu. Buraya kadar her şey normal, ta ki genç tasarımcı Edda Gimnes’in önceki yıllara ait çok benzer koleksiyonu ortaya çıkana kadar! Üstelik iddialara göre Londralı tasarımcı Gimnes, geçtiğimiz yıl kasım ayında, Moschino’da çalışan biriyle tanışıp eskiz defterini göstermişti. Elbette ki Jeremy Scott açıklama yapmakta gecikmedi ve ‘scribble’ deseninin markanın genetiğinde yer alan bir kod olduğunu örneklerle vurguladı. Ne dersiniz, bu kadar benzerlik tesadüften ibaret olabilir mi?


Moschino - Edda Gimnes

Tek mi, çift mi?
Chanel’in 2019 İlkbahar/Yaz Defilesi’yle dalgaların arasında muhteşem bir kumsal şovuna tanık olduk. Karl Lagerfeld ise tamamen sıfır kilometre bir moda önermesiyle karşımızdaydı: Aynı anda iki çanta takmak doğrudur. Minik dünyamıza bir türlü sığdıramadığımız cüzdan, telefon, ruj ve çeşitli eşyaları artık kafanıza takmayın! Tabii çanta satın alırken, yanına öteki eşini eklemeyi sakın atlamayın...


Chanel

Bambaşka biri
Phoebe Philo’nun ardından Celine markasının dümeni Hedi Slimane’e emanet edildi. Tasarımcının vizyonunu Celine’in asırlık köklerine uyarladığı ilk koleksiyonsa, geçtiğimiz ay Paris Moda Haftası’nda görücüye çıktı. 80’lerin Paris gecelerine hürmet eden rock, glam ve seksi detaylarla tartışma yaratan yeni Celine çizgisi; Hedi Slimane’in daha önce çalıştığı Yves Saint Laurent ve Dior Homme koleksiyonlarına selam gönderdi diyebiliriz. Sonuç olarak Celine artık minimal değil. Anlaşılan Slimane’e göre az, yeterince çok değilmiş!


Celine

Devasa siyah elbise
Geçen koskoca bir moda ayının ardından, her koşulda geçer not alan ‘little black dress’in anlamı epey değişti. Sadeliğin ve kurtarıcı zarafetin simgesi olan siyah elbiseler, 2019 İlkbahar koleksiyonları çerçevesinde Richard Quinn, Vetements ve Rodarte başta olmak üzere yeniden yorumlandı. Sizin anlayacağınız artık siyah elbisenin kaderi, Coco Chanel geleneğinden gelen asil tarihe bağlı değil. Çünkü yeni moda otoritelerine göre siyah, abartılı görünümlerin yeni rengi.


Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil