Murtağa nasıl yapılır? Van kahvaltısından lezzetli tarif...

Yöresel lezzetlerde bugün Murtağa tarifi var. Van kahvaltısının meşhur olduğunu herkes bilir. Tereyağında kavrulan un farklı bir kahvaltılık lezzet sunuyor. Peki murtağa tarifi nasıl yapılır? İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz adım adım murtağa tarifi...

8 kişilik
5 dakika
10 dakika
210 kalori

Murtuğa Tarifi için gerekli malzemeler

  • 75 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurtaa
  • Tuz
1 Tereyağı iyice kızartılır.
2 İçerisine göz kararı un dökülerek unun rengi koyulaşıncaya ve un kokusu gidinceye kadar hafif ateşte kavrulur.
3 Kavrulduktan sonra yumurta tuz ile çırpılır, un ve tereyağının içerisine tavaya eklenir. Afiyet olsun

PÜF NOKTASI

Murtuva şekerli olarak da yapılmaktadır. Un yağla kavrulduktan sonra şeker ilave edilerek servis yapılır.
Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Kader matrisi numaraları ne anlatır? Uyumluluğa nasıl bakılır? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon Leyla'nın takılarını bulduk! IMDb’nin zirvesindeki 30 efsane yabancı dizi Lina İsminin Anlamı Nedir?