Murtağa nasıl yapılır? Van kahvaltısından lezzetli tarif...

Yöresel lezzetlerde bugün Murtağa tarifi var. Van kahvaltısının meşhur olduğunu herkes bilir. Tereyağında kavrulan un farklı bir kahvaltılık lezzet sunuyor. Peki murtağa tarifi nasıl yapılır? İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz adım adım murtağa tarifi...

8 kişilik
5 dakika
10 dakika
210 kalori

Murtuğa Tarifi için gerekli malzemeler

  • 75 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurtaa
  • Tuz
1 Tereyağı iyice kızartılır.
2 İçerisine göz kararı un dökülerek unun rengi koyulaşıncaya ve un kokusu gidinceye kadar hafif ateşte kavrulur.
3 Kavrulduktan sonra yumurta tuz ile çırpılır, un ve tereyağının içerisine tavaya eklenir. Afiyet olsun

PÜF NOKTASI

Murtuva şekerli olarak da yapılmaktadır. Un yağla kavrulduktan sonra şeker ilave edilerek servis yapılır.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil