Muz, hurma, kayısı ve yoğurt

Çok mu bunaldınız? Bu içecek, dertli bir zihni yatıştırmak için birebirdir.

Strese karşı etkili B vitaminleri ve folik asidin yanı sıra, bu leziz içecek, sinirler arasındaki mesajları taşıyan enzimlerin üretilmesine yardımcı olur. Bu da zihni açar, sakinlik hissi yaratır. Muz, vücudun hızlı sindirdiği ve stres altında kaldığımızda vücudumuzdan atılan potasyum yönünden oldukça zengindir. Hurma ve kayısı ise birer enerji kaynağıdırlar ve zor durumlarla başa çıkabilmemizi sağlarlar.

Tarifi

2 adet dilimlenmiş muz 2 hurma 2 kaysı 200 ml yoğurt.

Bütün malzemeleri bir blendır yardımıyla homojen bir karışım olana kadar çırpın ve hemen tüketin.

Besin değeri tablosu

Vitaminler A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D, K, beta-karoten, folik asit, kalsiyum, krom, magnezyum, mangan, fosfor, potasyum, selenyum, çinko, doğal amino asitler.

Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi