Muz kızartması tarifi nasıl yapılır?

Bu kez farklı bir tarifimiz var: Muz kızartması... Peki, çıtır çıtır kızaran muzun lezzetine varacağınız muz kızartması nasıl yapılır? İşte muz kızartması tarifi ve yapılış aşamaları...

Muzlu tarifler ilginizi çekiyorsa muz kızartmasından sonra muzlu muffin tarifine de bakabilirsiniz.

4 kişilik
15 dakika
15 dakika
70 kalori

Muz kızartması tarifi için gerekli malzemeler

  • 70 gr pirinç unu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 85 ml su
  • 3 adet muz
  • Sıvıyağ
  • Bal
  • Ceviz
1 Pirinç unu, tarçın, un, şeker ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.
2 Harmanladığınız kap içerisine su ekleyerek hamur kıvamına getirin.
3 Muzları dilimleyerek hamura bulayın.
4 Sıvıyağı bir tavada kızdırın.
5 Kızgın yağda hazırladığınız muzları arkalı önlü kızartın.
6 Bal ve ceviz ile birlikte servis edin. Afiyet olsun!
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil