Muzlu krep nasıl yapılır? Muzlu krep tarifi ve püf noktaları...

Krep klasiklerinden muzlu krep her zaman vazgeçilmez bir tat sunuyor.. Peki muzlu krep nasıl yapılır? Leziz mi leziz krep tarifini muz ile buluşturduk. Muzlu krepten önce krep nasıl yapılır diye merak edenler için pratik bir krep tarifini de sayfaya ekliyoruz.

Krep, bugün dünya mutfaklarında çok tüketilen lezzetler arasında. Muzlu krep tarifinin ardından pratik kahvaltılık krep tarifine de bakabilirsiniz. 

3 kişilik
5 dakika
20 dakika
160 kalori

Muzlu Krep İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • 2 muz

Üzeri için

  • Üzeri için
  • Toz Antep fıstığı

KREP HAKKINDA

Karabuğday krepleri aslen Fransa'nın Brittany bölgesinden geliyor. İlk zamanlar çoğunlukla ekmek olarak tüketildi ve ardından tuzlu tarifler geldi. Daha sonra tatlı kreplerin atası olarak beyaz unlu krepler oluşturuldu.
1 Un, yumurta, şeker, zeytinyağı ve sütü pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
2 Yapışmaz tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın.
3 Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.
4 Harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
5 Hazırladığınız krep hamurlarının üzerlerine sürülebilir çikolata sürün.
6 Kabuklarını soyduğunuz muzları bütün olarak ortalarına yerleştirip rulo şeklinde sarın.
7 Üzerine Antep fıstığı serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi