Nohutlu ekşili köfte

Malzemeler
1,5- 2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz
Köftesi İçin
½ kg kıyma
Hazır köfte harcı
veya
2 dilim ekmek içi
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
Tuz, bol karabiber,pul biber

Hazırlanışı: 
Nohudu geceden ıslayın ve yemeği yapacağınız gün yenecek kıvama gelene kadar haşlayın. Köfte için gerekli olan bütün malzemeleri yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp hafif un serptiğiniz bir tepsiye koyun. Tepsiyi sallayarak köfteleri una bulayın. Bu işlem hem köftelerin birbirine yapışmaması, hem de yemeğin biraz kıvamlı olması
için. Hazırlanan köfteleri teflon tavada çok az sıvı yağda (1-2 yemek kaşığı kadar) spatulayla karıştırarak kızartın, bir kaba alın. Büyük bir tencerede 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda salçayı kavurun. Kavrulan salçaya kaynar su ekleyin. Su kaynamaya başlayınca önceden pişirmiş olduğunuz köfteleri yavaşça ekleyin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra da haşlanmış nohutları ekleyin. Tuzunu ekleyin. Bir müddet kaynatın. Bol miktarda kıyılmış maydanoz, limon suyu ve karabiberle servis edin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil