Obezite ömürden 6 yıl çalıyor!

Obezitenin yaşam süresini 6 yıla kadar kısaltabileceği belirlendi.

Kanada'da yapılan araştırma, kalp-damar hastalıkları ve diyabete yakalanma riskinin artmasıyla şişmanların 3, obezlerin 6, öldürücü düzeyde obezlerin ise yaşam süresinin 8 yıla kadar kısalabileceğini gösterdi.

McGill Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla yaptığı araştırma ayrıca şişmanlığın 20-29 yaşındakileri daha fazla etkilediğini ortaya koydu. Sağlıklı geçen yılların ise obez ve öldürücü düzeyde obezlerde 2-4 kat daha az olduğu vurgulandı.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, 1980'den bu yana dünyadaki obezlerin sayısı 2 kat arttı. Dünyada 20 yaş ve üzerinde 1,4 milyar fazla kilolu bulunuyor.

(AA)

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil