Orman meyveli aşk!

Bu ay her yer kırmızı ve pembe. Öyle ki, yediklerimiz bile! Siz de her mevsim bulabileceğiniz orman meyveleri ile süslü, bol sevgi içeren bu tatlar ile romantik ambiyansı ve kırmızı-pembe ruhunu devam ettirin.

Prodüksiyon: Selen Tanyeri
Fotoğraf: Nurdan Usta
Tarifler ve hazırlayan: Semiha Balkan Ermutlu
Paşabahçe, The Foxland ve Zara Home’e teşekkür ederiz.

Pavlova
Hazırlama süresi: 60 dakika
Kaç kişilik: 6-8
Malzemeler
• 250 gr pudra şekeri
• 4 yumurta beyazı
• 2 çay kaşığı mısır unu
• 1 çay kaşığı beyaz sirke
• 2 paket krem şanti + 2 bardak badem sütü
• 250 gr çeşitli taze veya donmuş meyveler

Hazırlanışı
Yumurta beyazlarını mikser ile çırparken içine azar azar pudra şekeri katıp beyaz kar gibi bir köpük haline gelene kadar çırpın. Hazırladığınız karışımın katı olması gerekiyor. Ardından içine beyaz sirke ve mısır ununu katıp spatula ile iyice karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup üzerine karışımı yarım yarım dökün; çapı ortalama 25 cm olacak iki daire oluşması gerekiyor. Çok ince bir tabaka olmamasına dikkat edin. 150 derece ısıttığınız fırına koyduktan sonra ortalama 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz. Kremşanti ve orman meyveleri ile dekoratif süsledikten sonra servis edin. Taze ve donmuş meyveleri beraber kullanabilirsiniz.


Kımızı velvet kek
Hazırlama süresi: 60 dakika
Kaç kişilik: 8-12
Malzemeler
• 1 + 1/4 bardak sıvı yağ
• 1 bardak yağlı yoğurt ve krema karışımı
• 2 yumurta
• 2 yemek kaşığı organik kırmızı gıda renklendirici
• 1 çay kaşığı elma sirkesi
• 1 tatlı kaşığı organik vanilya şurubu
• 2+1/2 bardak un
• 1+3/4 bardak pudra şekeri
• 1 paket kabartma tozu
• 1 yemek kaşığı kakao
• Bir tutam tuz
Kreması için;
• 225 gr oda sıcaklığında labne peyniri
• 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
• 2 bardak şeker
• 1 tatlı kaşığı organik vanilya şurubu

Hazırlanışı
Yağ, yoğurt, yumurta, vanilya, gıda renklendiricisi ve sirkeyi mikser ile iyice karıştırın. Ardından kuru malzemeleri ekleyin. Un, şeker, kabartma tozu, kakao, tuzu da ekleyerek önce ağır ağır, ardından hızlı bir şekilde tüm malzemeleri karıştırın. Fırın kabını yağladıktan sonra içine dökün. 180 derecede yaklaşık 50 dakika pişirmeniz yeterli. Ayrı bir yerde kremayı hazırlayın ve kek soğuduktan sonra şekline göre üzerine spatula ile sürün.


Çikolatalı atıştırmalıklar
Hazırlama süresi: 60 dakika
Kaç kişilik: 8-12
Malzemeler
• 100 gr beyaz kuvertür çikolata
• 1 paket çubuk kraker
• 2 yemek kaşığı kek kırıkları
• 1 paket çeşitli şekerleme
• 2 çay kaşığı yenilebilir altın tozu

Hazırlanışı
Beyaz kuvertür çikolatayı ısıya dayanıklı, cam derin bir bardağın içine parçalar halinde koyun. Ayrı bir kabın içine su koyup bu bardağı içine yerleştirin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak benmari usulü çikolatayı sıvı hale getirin. Tezgah üzerine yağlı kağıt koyun ve üzerine fırın telini yerleştirin. Erittiğiniz çikolatanın içine çubuk krakerleri koyun ve tüm yüzeyini çikolatayla kaplayın. Ardından bu telin üzerine yerleştirin. Çikolata tam kurumadan süslemek için şekerlemeler, yenilebilir renkli toz boyalar ile dekoratif şekilde süsleyebilirsiniz. Yaklaşık 15 dakika bekleyin ve servis edin.


Meyveli kek
Hazırlama süresi: 35 dakika
Kaç kişilik: 6-8
Malzemeler
• 1 su bardağı un
• 1/2 su bardağı şeker
• 1/2 su bardağı sıvı yağ
• 3 yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı organik vanilya şurubu
• 1 su bardağı ceviz
• 1/2 su bardağı yaban mersini
• 1/2 portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu
• Bir tutam tuz

Hazırlanışı
Yumurtaları şeker ile beraber mikser yardımıyla çırpın. İçine yağı az az ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Unu, vanilyayı, tuzu ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyin ve spatula ile iyice karıştırın. Portakal suyu ve rendelenmiş kabuğunu ve dörde böldüğünüz yaban mersinlerini kattıktan sonra hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün. Kalan cevizleri kekin üst kısmına yerleştirin. Cevizleri, spatula ile yarısı kekin içinde yarısı dışında olacak şekilde yerleştirin. Fırını önceden 160 dereceye ısıtın ve 25 dakika pişirin.

Öneri
Süslemek için portakal kabuklarını şekerledikten sonra kekin üzerine yaban mersinleri ile yerleştirebilirsiniz. Portakal kabuğunun beyaz kısmını bıçakla temizleyin ve ince şeritlere kesin. Kaynayan suyun içine atın, bu işlemle kabuğun acısı çıkar. Bu işlemi birkaç defa yapmalısınız. Ardından bir kaba alın ve üzerine şeker dökün. Buzlukta bir süre bekletin.


Kakaolu kek
Hazırlama süresi: 45 dakika
Kaç kişilik: 6-8
Malzemeler
• 4 yumurta
• İki bardak şeker
• 1 bardak Hindistan cevizi sütü
• 1 bardak sıvı yağ
• 3 bardak un
• 4 yemek kaşığı kakao
• 1 tatlı kaşığı organik vanilya şurubu
• Bir tutam tuz
• 1 yemek kaşığı tarçın
• 1 paket kabartma tozu
• İsteğe göre çikolata parçaları
• 1/2 bardak fındık ya da ceviz
• Süslemek için krema ve çeşitli taze ya da donmuş meyveler

Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri iyice mikserle karıştırdıktan sonra içine azar azar yağı ve sütü ilave edin. Ardından un, tuz, kabartma tozu, tarçın, vanilyayı ve kakaoyu ekleyin. Spatula ile homojen bir karışım elde ettikten sonra, içine ceviz veya fındık ile çikolata parçalarını dahil edebilirsiniz. Fırın kabının şekline göre yağlı kağıt ya da tereyağ ile kabınızı yağlayın. Önceden ısınmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Üzerini krema ve renkli meyvelerle süsleyin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil