Palamut pilaki tarifi nasıl yapılır?

Sevgili Jale Balcı ve Müge Nebioğlu’nun Remzi Kitabevi’nden çıkan ‘Derin Köklerin Meyvesi Zeytinyağı’ kitabından hafif ve lezzetli bir tarif: Palamut pilaki... Peki, palamut pilaki tarifi nasıl yapılır? İşte palamut pilaki için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

4 kişilik
30 dakika
30 dakika
395 kalori

Palamut pilaki için malzemeler;

  • 1 adet palamut
  • kemiksiz fileto
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 5 adet defne yaprağı
  • 5 adet reyhan yaprağı
  • 1 adet mor soğan (orta boy ve ince dilimlenmiş)
  • 5 dilim limon (ince ve yuvarlak dilimlenmiş)
  • 3 adet misket limonu (ince ve yuvarlak dilimlenmiş)
  • 2 adet yeşil biber (çekirdekleri temizlenmiş ve yuvarlak doğranmış)
  • 6 diş sarımsak (bütün)
  • 2 adet sarı biber
  • 1 adet dilimlenmiş Arnavut biberi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı erken hasat zeytinyağı
  • Kuru veya taze kekik
1 Fırını 180 dereceye ısıtın. Fırına girebilen bir kaba domates rendesini dökün.
2 Sırasıyla balık dahil tüm malzemeleri dizin.
3 Üst kısmına tereyağını minik parçalar halinde dağıtın.
4 Ardından üzerine zeytinyağını gezdirin.
5 Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kuru veya taze kekikle sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil