Paluze tarifi nasıl yapılır?

Bir Osmanlı tatlısı olan paluze nişasta ve şekerin birleşimiyle yapılan bir tatlıdır. Türkiye'nin her bölgesinde farklı şekillerde yapılan paluze tatlısının en çok tercih edilen şeklini sizler için hazırladık. Paluze nasıl yapılır? Pratik bir lezzet olan paluzenin adım adım yapılışı...

4 kişilik
5 dakika
15 dakika
265 kalori

Paluze tarifi için gerekli malzemeler

  • 400 gram su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı tepeleme nişasta

Üzeri için

  • Pekmez
  • ceviz
1 Su, şeker ve nişastayı tencereye alarak iyice karıştırın ardından ocağa alarak pişirmeye başlayın.
2 Bir yandan karıştırın, kıvam aldığında altını kapatın.
3 Pekmez ve ceviz serperek servis edin. Afiyet olsun!
Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi