Paluze tarifi nasıl yapılır?

Bir Osmanlı tatlısı olan paluze nişasta ve şekerin birleşimiyle yapılan bir tatlıdır. Türkiye'nin her bölgesinde farklı şekillerde yapılan paluze tatlısının en çok tercih edilen şeklini sizler için hazırladık. Paluze nasıl yapılır? Pratik bir lezzet olan paluzenin adım adım yapılışı...

4 kişilik
5 dakika
15 dakika
265 kalori

Paluze tarifi için gerekli malzemeler

  • 400 gram su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı tepeleme nişasta

Üzeri için

  • Pekmez
  • ceviz
1 Su, şeker ve nişastayı tencereye alarak iyice karıştırın ardından ocağa alarak pişirmeye başlayın.
2 Bir yandan karıştırın, kıvam aldığında altını kapatın.
3 Pekmez ve ceviz serperek servis edin. Afiyet olsun!
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil