Pankek tarifi nasıl yapılır? 14 farklı, kolay pankek tarifi ve püf noktaları

ÇİKOLATALI VE PORTAKALLI PANKEK

Malzemeler:

120 gr un
2 yemek kaşığı kakao
2 yumurta
50 gr sütlü çikolata
200 ml süt
3 portakalın suyu
3 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
25 gr tereyağı
3 yemek kaşığı esmer şeker
250 ml krema

Hazırlanışı:

Bir kapta un ve kakaoyu harmanlayın. Çırpılmış yumurtaları ekleyip tekrar çırpın. Sos tenceresinde süt ve ufak doğranmış çikolataları eriyinceye kadar karıştırıp ısıtın ve ocaktan alın. Soğuduktan sonra unlu karışıma ekleyip iyice çırpın. Rendelenmiş portakal kabuğu, kabartma tozu ve 2 yemek kaşığı portakal suyunu ilave edin. Yanmaz tavayı ocağa alın. Bir kepçe hamuru tavaya aktarın. Her iki tarafını da iyice pişirin. Başka bir sos tenceresinde kalan portakal suyu, tereyağı ve esmer şekeri karıştırarak pişirin. Kremayı ekleyip pişirmeye devam edin. Sosu ocaktan alıp ilk sıcaklığı çıkınca pankeklerin üzerine dökün. Rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.

Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı Şef Arda Türkmen'i kızdıran yorum: Dede olacağın yaşta baba oldun