Panna cotta tarifi nasıl yapılır? Adım adım panna cotta tarifi

İtalya mutfağının en hafif lezzetlerinden panna cotta tarifini mutlaka deneyin.

1 kişilik
60 dakika
10 dakika
147 kalori

Panna cotta için malzemeler;

  • 100 gr şeker
  • 450 gr krema
  • 500 gr süt
  • 30 gr jelatin
  • 1/2 adet vanilya çubuğu
1 Şeker, krema ve sütü birleştirerek kısık ateşte saat yönünde karıştırarak ısıtın.
2 Jelatinleri içini buzla doldurduğunuz soğuk bir kaba koyun ve yumuşatın.
3 Sütlü karışım ısındıktan sonra erittiğiniz jelatinleri ve ardından da vanilyayı bir karıştırma kabında birleştirin.
4 Tatlınızı almak istediği formda bir kalıba döküp buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
5 Üzerine dilediğiniz sosu ekleyerek sunabilirsiniz.
Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi