Patatesli ve kıymalı börek

Malzemeler
6 hazır yufka
75 gr tereyağı
2 yumurtanın sarısı
İç harcı için;
200 gr kıyma
2 patates
2 soğan
 ½ demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
İç harcı için; soğanları soyup kıyın. Maydanozları temizleyip kıyın. Patateslerin kabuğunu soyup irice rendeleyin. Soğanı bir tavada kıyma ile suyunu çekinceye kadar kavurun. Kıyılmış maydanoz, rendelenmiş patates, tuz ve karabiberi ilave edin.Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika pişirin. Yufkaları 10x8 santim ebatlarında dikdörtgenler şeklinde kesin. Üzerlerine birer tatlı kaşığı kıymalı karışımı paylaştırıp rulo şeklinde kapatın. Börekleri katlama yerleri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil