Patlıcan çorbası

Akşam yemeğinde lezzetli bir çorbaya ne dersiniz?

Malzemeler
4 bostan patlıcanı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
100 g beyaz peynir
1 çay bardağı yoğurt
250 ml sebze suyu
 2 dal maydanoz
 6~7 dal fesleğen
 2 dal taze kekik
Üzeri için
Yarım kırmızı chili biberi
Fesleğen

Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup iri doğrayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar közleyin. Kalan zeytinyağını ayrı bir tavada ısıtın. İnce doğradığınız yeşillikleri hafif soteleyip ocaktan alın. Közlediğiniz patlıcanlar, yeşillikler, rendelediğiniz beyaz peynir, yoğurt ve sebze suyunu geniş bir kaseye alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Buzdolabına iki saat dinlendirin. Üzerini halka dilimlediğiniz chili biberi ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek soğuk servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil