Patlıcanlı börek tarifi nasıl yapılır? Adım adım patlıcanlı börek

Evde olan sebzeleri kullanmak mı istiyorsunuz? Beş çaylarının vazgeçilmezi olan börek tarifini bir de patlıcanla birleştirdik. Her hali bir başka olan böreği bir de patlıcanla denedik. Peki patlıcanlı börek nasıl yapılır? Deniz Türkali'den pofur pofur bir lezzet, patlıcanlı börek tarifi!

5 kişilik
30 dakika
50 dakika
261 kalori

Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı et suyu
  • Aldığı kadar un
  • 3 közlenmiş patlıcan
  • 250 gr kavrulmuş kıyma
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
1 Zeytinyağı, eritilmiş tereyağı, et suyu ve aldığı kadar unla hamuru yapın. Hamuru iyice yoğurun ve iki parçaya ayırın.
2 Bir katını tepsiye yerleştirin. Ortasına köz patlıcanla iyice karıştırılan kavrulmuş kıymayı koyun.
3 İkinci parça hamuru da açarak üst katı hazırlayın.
4 Üstüne bir fırçayla çırpılmış yumurta sarısını sürün. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı