Pazar sofrası için lezzetli tarif: Pastırmalı çarşaf böreği

Hafta sonu kahvaltısı için pastırmalı çarşaf böreği tarifine ne dersiniz? İşte tarif için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...

  • Malzemeler:

    Hamuru için
    1 paket instant maya
    1 çay kaşığı toz şeker
    1 su bardağı ılık süt
    Yarım su bardağı ılık su
    1 - 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
    2 çay kaşığı tuz
    3.5 - 4 su bardağı un
    İç harcı için
    400 g dil peyniri
    200 g dilimlenmiş pastırma

    Arası için

    50 g tereyağı
    1 çay bardağı Ayçiçek yağı
    Üzeri için
    4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
    1 yumurta sarısı

    Hazırlanışı:
  • Mayayı küçük bir kasede toz şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin. Kalan süt, Ayçiçek yağı ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • Azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamur toparlanmaya başlayınca unlanmış tezgaha alın.
  • 5-10 dakika daha iyice yoğurup hamuru 8 bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın ve üzerini erittiğiniz tereyağı ve Ayçiçek yağı karışımıyla yağlayıp, üst üste yerleştirin.
  • 8 yufkalık grubu bütünüyle tutup ters çevirin. Böylece en üste gelen, ilk koyduğumuz yufkayı alıp, masanın ortasına koyun.
  • Parmaklarınızla, yumuşak hareketlerle inceltin. İncecik açılan yufkanın uç kısmından biraz içe katlayıp, rendelenmiş dil peyniri ve pastırma yerleştirin. Rulo şeklinde sarın ve U şeklinde katlayarak tepsiye yerleştirin.
  • Üzeri için eritilmiş tereyağı ve yumurta sarısını küçük bir kasede karıştırın. Fırçayla böreğin üzerine sürün.
  • Öncede ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil