Pembe düş flan tarifi nasıl yapılır?

Şef Cihan Kıpçak’ın yorumuyla Fransız Mutfağı tatlılarından flan tarifi. Vanilyanın aroması ile birleşen kremamsı nefis bir tatlı. İşte flan tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

10 kişilik
60 dakika
35 dakika
145 kalori

Karamel için malzemeler;

  • 300 gr toz şeker
  • 50 gr su
  • 10 gr limon suyu

Flan için malzemeler;

  • 230 gr krem peynir
  • 350 gr süt
  • 250 gr krema
  • 150 gr şeker
  • 5 yumurta
  • 10 gr vanilya esansı
1 Karamel için gerekli malzemeleri, kısık ateşte karamel rengi alana dek pişirip kalıpların tabanlarını tamamen ince bir kat kaplayacak kadar dökün.
2 Ardından flan için gerekli tüm malzemeyi, derin bir kapta el blender’ı ile homojen olana kadar karıştırın.
3 Daha önceden hazırlanan karamelli kalıpların üzerine doldurun.
4 Derin bir kapta içerisinde ılık su ile fırına atın. 140 derecede yaklaşık 35 dakika pişirin.
5 Fırından çıkıp soğuduktan sonra, bir gece dolapta dinlendirin.
6 Kırmızı meyveler ve meyveli dondurma ile servis edebilirsiniz.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil