Peynirli ayçöreği

Malzemeler
4 su bardağı un
3 orta boy haşlanmış patates
125 gr margarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
20 gr kuru maya
2 çay kaşığı tuz
İç malzeme
150 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz

Hazırlanışı:
Unu bir kaba eleyip maya ile karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açarak 1 çay bardağı süt, margarin, 1 adet yumurta ve tuzu ekleyip hafifçe karıştırın. Haşlanıp ezilmiş ılık patatesleri ilave ederek yoğurun. Hamurun üzerini örterek ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan küçük parçalar kopartın. Tezgaha un serpip, hamuru açın. Küçük bir tencere kapağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Hamurların uç kısmına peynir ve maydanoz karışımını yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ay şekli verin. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş tohumu serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil