Peynirli mezgitli makarna

Akşam yemeği için lezzetli bir öneri...

Malzemeler
3 su bardağı süt
400 gr. dilimlenmiş mezgit
2 çorba kaşığı mısır unu
1 demet ıspanak
1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
Yarım paket spagetti ya da linguini

Hazırlanışı
Sütü bir tencerede ısıtın. Mezgitleri ekleyip pişene kadar kaynatın. Balıkları sütün içinden alıp, ince parçalara ayırın ve bir kapta beklemeye alın. Mısır ununu soğuk su ile harç kıvamına gelene kadar karıştırın. Sıcak sütü yavaş yavaş harca yedirerek ekleyin. Karışım homojen olana kadar kısık ateşte karıştırın. Ispanakları temizleyip, ince ince dilimledikten sonra karışıma ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin, sonra cheddar peynirinin yarısını ekleyin. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın. Bir kenara ayırdığınız mezgitleri de tencereye koyun. Tercih ettiğiniz makarnayı pişirip süzdükten sonra karışama ekleyin ve kalan peyniri üzerine dökerek servis edin. 

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil