Portakal festivali

Turuncu kaçamak!

Hazırlayan: Elif Edes Tapan
Fotoğraf: Hande Göksan

Malzemeler
•    2 adet portakalın suyu
•    1 bardak su
•    1 yemek kaşığı bal
•    4 adet portakal
•    1 adet nar
•    2 adet çubuk tarçın
•    Yarım vanilya çubuğu
•    1-2 adet yıldız anason
•    5-6 adet karanfil
•    2 yemek kaşığı kuru siyah üzüm
•    2 bardak köpüklü şarap


Hazırlanışı
Portakal suyu, su, bal, tarçın çubuğu, anason, karanfil ve uzunlamasına yarılmış vanilya çubuğunu ufak bir tencereye koyup kapağı kapalı olarak, kısık ateşte 10-15 dakika, çok hafif kaynayacak şekilde pişirip şurup olarak hazırlayın. Daha sonra soğumaya bırakın. Portakalları beyazları kalmayacak şekilde soyup, parmak kalınlığında yuvarlak şekilde dilimleyin. Narı ayıklayın. Servis yapılacak derince bir kaba bir sıra portakalları dizin ve nar serperek, şurubu gezdirin. Portakal dilimleri bitene kadar kat kat aynı işleme devam edin. En son üzüm ilave ederek buzdolabına koyun. Servis yapmadan önce köpüklü şarap ilave edin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil