Portakal salatalı krep

Damağınızı yepyeni, çok farklı, aklınıza gelmeyecek kreple şenlendirin!

Malzemeler:
• 2 portakal, kabuğu soyulmuş, ince dilimlenmiş
• 1 limonun suyu 
• 20 gr kaju fıstığı, dövülmüş 
• Tarçın 
• 3 yumurta 
• 125 gr un
• 1 yemek kaşığı yulaf kepeği 
• Kabartma tozu
• 4-5 yemek kaşığı süt 
• 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 
• Tuz
• Akçaağaç şurubu, servis için

Hazırlanışı:
Limonun suyu, portakal dilimleri, kaju fıstığı ve bir tutam tarçını karıştırın. Bir kenarda bekletin. Yumurtaların akını ayırın ve bir tutam tuz ile birlikte kabarana kadar çırpın. Un ve yulaf kepeğini bir tutam kabartma tozu ile birlikte karıştırın. Yumurta aklarını ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Kızgın tavaya yağı dökün ve krepleri her iki tarafı kahverengileşinceye kadar kızartıp tabaklara alın. Üzerlerine akçaağaç şurubu dökerek portakal salatası eşliğinde hemen servis edin.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil