Portakal soslu semizotu salatası

Sofranıza enerji katacak bir tarif!

Hazırlayan: Elif Edes Tapan
Fotoğraf: Hande Göksan

Malzemeler
•    1-2 demet semizotu
•    1 adet portakal rendesi ve suyu
•    4 yemek kaşığı zeytinyağı
•    2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
•    1 tutam tuz ve karabiber
•    1/2 baget ekmek
•    5-6 dilim hindi pastırma

Hazırlanışı
Semizotunu ayıkladıktan sonra yıkayıp kurutun. Hindi pastırmayı şerit doğrayarak, 1 çay kaşığı zeytinyağı ile az soteleyin. Baget ekmeği incecik dilimleyip, tavada az zeytinyağında iki tarafını kızartın. Daha sonra sos için portakal suyu, zeytinyağı, sirke, portakal rendesi, tuz ve biberi çırparak, semizotu ve sosu karıştırın. Sotelenmiş hindi pastırma şeritleri ve baget krutonları ilave ederek servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil