Portakallı kereviz dolması

Portakallı kereviz dolması nasıl yapılır?

Malzemeler
4 orta boy kereviz
5-6 dal tarhun
300 gr tavuk göğüs eti
2 su bardağı portakal suyu
100 gr badem
1 soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Kerevizlerin kabuklarını soyup içini oyup çıkarın ve limonlu suda bekletin. Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp tavada soteleyin. Tavuk etlerini ilave edip karıştırın. Bir su bardağı et suyunu ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırıp kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatın. Tarhun ve bademleri irice kıyıp ilave ederek karıştırın. Daha sonra kerevizlerin içine hazırlamış olduğunuz tavuklu içten doldurup, portakal suyunu ilave edin. Kerevizler pişinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil