Portakallı ve haşhaşlı tatlı

Portakallı ve haşhaşlı tatlı tarifi

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçeği yağı
Yarım su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı haşhaş
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Şerbet için
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 çay bardağı portakal suyu
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Portakal suyunu içine ekleyip soğumaya bırakın. Yumurta, şeker, yağ, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu ve sütü mikserle çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Haşhaş ilave edip karıştırın ve hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına aktarın. 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırından çıkarıp soğuyan şerbeti tatlının üzerine gezdirerek dökün. 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil