Pratik sahur tarifleri: Hızlı, pratik ve lezzetli 6 sahur tarifi

Hem doyurucu hem de vaktinizi çok almayan hızlıca hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı sahur tarifleri her zaman kurtarıcı. Sahurda hızlıca hazırlayabileceğiniz, lezzetli ve kolay bu 6 tarife bayılacaksınız!

Patatesli Pancake

Malzemeler

140 gr patates, haşlanıp büyük parçalar halinde kesilmiş

50 gr un

½ çay kaşığı soda ya da karbonat

3 büyük yumurta

5 yemek kaşığı süt

3 adet ince doğranmış taze soğan

2 çay kaşığı ayçiçek yağı, gerekirse daha fazla ekleyebilirsiniz

Bir parça tereyağı

6 dilim pastırma (servis için)

Aşama 1

Patatesleri büyük bir tencerede tuzlu suya koyun ve yumuşayana kadar kaynatın. 1 dakika soğumaya bırakıp, kurutun, ardından ezin ve tekrar soğumaya bırakın.

Aşama 2

Soğutulmuş püreyi un ve karbonat ile bir kaseye koyup, karıştırın. 1 yumurtayı sütle çırpın, baharatlayın, hepsini kaseye koyun ve pürüzsüz olana kadar çırpın. Taze soğanı ekleyin, birazını servis için ayırın.

Aşama 3

Yapışmaz bir tavada, yağı ısıtın, ardından 3 krep yapmak için krep hamurunun yarısını kaşıklayın. Her iki tarafı da 1 dakika civarı kızarana kadar pişirin.

Aşama 4

Diğer krepleri hazırlarken fırında sıcak tutun.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil